ДИАН-ИНГ

е компанија која се занимава со производство на иноксна процесна опрема за млекарство, сокарство, пиварство и останати течни производи како чоколадни кремови, кечап, мајонез, мармалад итн. Основана е на 01.12.1991 г. и успешно опстојува и работи, пласирајќи ги своите производи на Македонскиот пазар, како и на пазарите во Косово и Албанија. ДИАН-Инг во својата програма опфаќа:

• Производство на целокупна опрема потребна за да една млекара прими, преработи и конфекционира млечни производи, како за течен програм (млеко, кисело млеко, павлака, јогурт, итн) така и за цврст програм (сите видови на сирење и кашкавал).
• Производство на опрема за преработка на природни сокови до фаза на пакетирање (пастеризација, садови итн.).
• Опрема за производство на чоколаден крем, кечап, мајонез, разни џемови.

Покрај своето производство ДИАН-Инг во својата програма има дефинирано и продажба на резервни делови за машините од наше производство, пумпи за прехрамбена индустрија, широка палета иноксни фитинзи (вентили, холендери итн.).